Bán Chuyên cung cấp hạt giống cỏ Bermuda - 0976530136

nguyenluc

Giá trị của nền nông nghiệp bền vững!
#1
Giới thiệu hạt giống cỏ Bermuda:
Tên khoa học: Cynodon dactylon L.[/FONT]
[FONT=&amp]Tên tiếng Anh: Bermudagrass[/FONT]
[FONT=&amp]Thực vật: các cây một lá mầm[/FONT]
[FONT=&amp]Trồng mùa: gieo được tất cả các mùa trong năm[/FONT]
[FONT=&amp]Tỷ lệ hạt giống: 10 - 25 g/m2
Tỷ lệ nảy mầm: 85%
[/FONT] [FONT=&amp]Độ sạch: 98%
Khả năng chịu nhiệt cao, có thể chịu nhiệt độ 2 - 43[SUP]0[/SUP]C.[/FONT]
[FONT=&amp]Khả năng chịu hạn tốt[/FONT]
Phát triển trên nhiều loại đất khác nhau
[FONT=&amp]Khả năng kháng côn trùng gây hại[/FONT]
[FONT=&amp]Dễ gieo trồng và quản lý[/FONT]
Sử dụng: được sử dụng rộng rãi trong trồng làm chỗ đậu xe, sân chơi, công viên, bãi cỏ xanh đô thị, sân golf....
Cỏ Bermuda còn được sử dụng cho công trình đường bộ, đường sắt, đường cao tốc, các hồ chứa, trồng ổn định mái dốc....

CHÚNG TÔI CUNG ỨNG HẠT GIỐNG TRÊN CẢ NƯỚC.
QUÝ KHÁCH CÓ NHU CẦU HẠT GIỐNG, VUI LÒNG LIÊN HỆ:
Mr NGUYỄN LỰC
ĐT: 0976530136
Đ/C: 236 ÂU CƠ, TÂY HỒ, HÀ NỘI

[FONT=&amp]
[/FONT]
 

Last edited:

nguyenluc

Giá trị của nền nông nghiệp bền vững!
#2
Canadian Greenfield Technologies Corp.
Synerchem engaged the Alberta Biomaterials Development Centre (ABDC*) fibre team to help them develop a new proprietary mix of agricultural fibre and chemicals. The new product is proving to be extremely effective. Standard rain table tests measured enhanced product performance at 30% above standard. In a Panama Canal field test during monsoon season its superior ability to stick and prevent erosion better than anything else the Panama Canal Authority has ever seen, was demonstrated. Synerchem is now building a factory in Calgary to supply the new product to clients internationally. In addition to product development support, the ABDC helped locate funding for the trials and capital equipment required in the new facility. The plant is expected to begin operations late 2011.
 
Last edited:

nguyenluc

Giá trị của nền nông nghiệp bền vững!
#3
Hạt giống cỏ tự nhiên - Cỏ sân vận động, sân vui chơi, sân bóng đá

Cỏ Bermuda có là khả năng chịu hạn hán và phát triển trên nhiều loại đất khác nhau. Cỏ Bermuda thường được sử dụng chủ yếu là dọc theo đường cao tốc và là một giải pháp tuyệt vời đối với việc kè chống xói mòn. Cỏ Bermuda là một trong các loại cỏ kinh tế nhất hiện có.
Ngoài là một cỏ chất lượng sử dụng cho sân golf, các lĩnh vực thể thao, công viên, khu dân cư...
---------
Cỏ trồng sân vận động có hai loại :
- loại cỏ lá gừng trồng tại công trình
- loại cỏ chỉ - cỏ Bermuda là loại hạt cỏ giống nhập từ Mỹ, trồng tại vườn ươm trước khi gieo trồng tại công trình gieo trồng trực tiếp tại công trình. Loại cỏ Bermuda có thể pha trộn giữa các hạt cỏ với các đặc tính tương tự để tạo ra hỗn hợp hạt giống tốt có thể gieo trồng ở các loại địa hình khí hậu khác nhau. Việc lựa chọn loại hạt giống thích hợp sẽ tạo ra mật độ cỏ dày, chịu được biến động nhiệt độ, màu sắc tươi đều.

Đặc tính của loại hạt giống cỏ Bermuda: là loại cỏ chỉ, được cải tiến để ngăn chặn các loại sâu bệnh, đạt độ bền cao, màu xanh đậm. Sử dụng cho sân golf, sân vận động, công viên, trường học, sân vườn.
--------
QUY TRÌNH BÓN PHÂN THẢM CỎ CÔNG VIÊN VÀ SÂN GOLF
Cỏ được ưu tiên bón đạm, tuy nhiên nếu thiếu lân và kali lá cỏ có màu tím, đầu lá khô dần, cỏ kém chịu hạn.
Lượng bón cho mỗi m[SUP]2[/SUP] cỏ như sau: 1) Bón lót khi trồng:
2-3kg phân chuồng hoai hoặc phân tro
50-100gam Lân Đầu Trâu Phân bón cần trộn đều với lớp đất mặt trước khi trồng
2) Thúc định kỳ sau mỗi lần cắt xén:
30-50gam Compomix Phân hữu cơ bón 1-2 lần với lượng 2-3kg/năm Phun phân bón lá Đầu Trâu 901 với lượng 1-2 gam/1 lít nước, phun định kỳ 7-10 ngày/lần.


--------

1.Cỏ tự nhiên cho sân vận động, sân bóng đá, sân vui chơi
2.Cỏ cho sân Gofl
3.Cỏ cho landscape
Đó chính là Cỏ Bermuda :

Cỏ Bermuda là loại cỏ sống trên cát, có kết cấu rể hình chân chim dài đến 30cm khi phát triển hoàn thiện, đảm bảo không bị bong tróc trong quá trình sử dụng . Lá cỏ mịn, không cản bóng lăn, khả năng chịu va đập lớn, sinh trưởng và phát triển nhanh, chi phí chăm sóc và bảo dưỡng thấp.

Đây là loại cỏ có nguồn gốc xuất xứ ở Nam Mỹ, Được các liên đoàn và Viên khoa học TDTT khuyến khích sử dụng vì những tính năng ưu việt của loại cỏ này, như sống trên cát, rễ dài 20 - 30 cm chịu được khô hạn, ngập mặn, thân cỏ đan xen vào nhau tạo thành thảm rất phù hợp với tiêu chuẩn thi đấu và điều kiện khí hậu ở Việt Nam.

Đặc điểm nổi bậc của cỏ Bermuda là sống được trên cát, do đó mặt sân sẽ đảm bảo không xảy ra hiện tượng lầy lội khi sử dụng.

MỌI CHI TIẾT LIÊN HỆ MUA HẠT GIỐNG:
Mr NGUYỄN LỰC
ĐT: 0976530136
ĐC: Số 236, ÂU CƠ, TÂY HỒ, HÀ NỘI
 
Last edited:

nguyenluc

Giá trị của nền nông nghiệp bền vững!
#4
Last edited:

nguyenluc

Giá trị của nền nông nghiệp bền vững!
#5
Đê biển chịu sóng tràn với mái chống xói bằng cỏ gà (Cỏ Bermuda)

Ứng dụng công nghệ mới nâng độ bền cho đê biển
Để nâng cao khả năng chống chịu của các tuyến đê biển, đề tài cấp nhà nước “Các giải pháp khoa học công nghệ đảm bảo sự ổn định và độ bền của đê biển hiện có trong trường hợp sóng triều cường qua đê” do Giáo sư, Tiến sĩ Ngô Trí Viềng (Trưởng khoa Công trình, ĐH Thành Tây) và các cộng sự nghiên cứu từ 2006-2010 đã hệ thống lại những điểm yếu của hệ thống đê biển và sớm triển khai những ứng dụng công nghệ mới để nâng cao độ bền vững của các tuyến đê. Được biết, những đề xuất giải pháp công nghệ mới sẽ triển khai ứng dụng tại tuyến đê biển Giao Thủy (Nam Định) và Hội Thống (Nghi Xuân- Hà Tĩnh) giai đoạn 2012-2014.

GS.TS Ngô Trí Viềng.


Dựa trên các kết quả thí nghiệm, nhóm nghiên cứu của GS, TS Ngô Trí Viềng kết luận, với mặt cắt đê biển hiện nay tại các khu vực nghiên cứu chỉ có khả năng chịu được sóng trong gió mùa đông bắc cỡ vừa với chiều cao 1,43 m. Đối với sóng cấp 9 và 12 trong điều kiện nước dâng và triều cường cỡ từ 3,2 m trở lên đều cho trị số lưu lượng sóng tràn vượt mức quy định. Trong trường hợp thí nghiệm đê lõi cát bọc đất sét dày 0,5 m với độ dốc mái phía biển như hiện nay thì mái đê bị xói từng mảng lớn và xuất hiện các hố xói phía nội đồng do tác động của sóng tràn, sau đó là hiện tượng sạt, trượt là nguyên nhân chính dẫn đến vỡ đê.

Trong quá trình nghiên cứu đề tài, nhóm nghiên cứu của Giáo sư, Tiến sĩ Ngô Trí Viềng có đưa ra giải pháp mới neo giữ tấm lát mái kết hợp trọng lượng bản thân và liên kết mảng sẵn có của nó tạo ra một liên kết mới có độ bền vững cao hơn hiện tại.

Các sáng chế gần đây nhất cũng chỉ là sự cải tiến được hình dạng tấm lát mái và các kiểu liên kết ở cạnh của từng tấm lát mái. Tuy nhiên dưới tác động của sóng biển vẫn xảy ra phá cục bộ từng tấm lát mái dẫn đến phá hủy cả mảng và xảy ra vỡ đê. Do đó, nhóm nghiên cứu đề ra giải pháp “Neo gia cố các tấm lát mái bảo vệ đê biển” với mũi neo, dây neo và chốt liên kết. Trong đó mũi neo có xoắn bằng nhựa cứng hoặc bằng tấm vải kỹ thuật, tấm lưới nhựa địa kỹ thuật, tấm bản bê tông, các mũi neo liên kết với các tấm gia cố mái bằng dây neo. “Có thể hình dung nó như mũi đinh vít vào tường và nó sẽ giúp các mảng lát mái đó bám vào thân đê. Mũi neo và dây neo hiện chế tạo bằng nhựa để có kích thước hợp lý có khả năng chịu được lực kéo nhổ lớn. Giải pháp này được Cục Sở hữu trí tuệ công nhận đăng ký sở hữu trí tuệ về giải pháp tăng khả năng giữ các tấm lát mái đê biển bằng “neo””, Giáo sư Viềng cho biết.

Giải pháp quan trọng thứ hai là gia cường vỏ bọc đê biển phía trong bằng vật liệu đất pha trộn phụ gia conselid. Theo ông Nguyễn Đăng Thìn, thành viên nhóm nghiên cứu, đê biển hiện nay vẫn chủ yếu là đắp lõi đất cát và có vỏ bọc bằng đất sét. Công nghệ xây dựng vẫn là thủ công và khai thác vật liệu tại chỗ. Với đặc điểm đê đất cho nước tràn qua thì cần phải có giải pháp công nghệ để đảm bảo sự an toàn lâu dài của đê mà không gây ra sự thay đổi lớn về đầu tư và môi trường. Theo nghiên cứu tại Giao Thủy (Nam Định) cho thấy, kết cấu đê biển tại đây là lõi đê bằng cát có bọc đất sét dày 50 cm, tuy nhiên, vào mùa mưa hay đê biển tràn nước, do dòng chảy xói trên mái đê mà dẫn tới sụt lở cục bộ. Khi pha trộn hàm lượng conselid ở tỷ lệ 2% đã khắc phục hiện tượng này. Nguyên lý của phụ gia conselid là đẩy nước ra khỏi đất và lấp đầy các lỗ rỗng trong đất dưới tác dụng hóa lý và đầm chặt. Kết quả thí nghiệm với chiều cao sóng cấp 12 là 2,7 m cho thấy các mái đê biển phía nội đồng vẫn ổn định. Ở Việt Nam, công nghệ này còn hạn chế và chưa ứng dụng cho đê biển. Kết quả nghiên cứu phụ gia này tại tuyến đê biển cho thấy phát huy hiệu quả, giá thành rẻ; đồng thời cho phép trồng cỏ gà, cỏ cước trên triền đê tạo cảnh quan môi trường hài hòa.

Thử nghiệm mái đê trồng cỏ gà tại tuyến đê ở Nam Định.

Tuy nhiên, GS.TS Ngô Trí Viềng cho hay: Khi sử dụng phụ gia conselid làm vật liệu gia cường cần tuân thủ đúng hướng dẫn quy trình xử lý đất cho đê tràn nước do nhóm nghiên cứu đề xuất.

Bên cạnh đó, theo nhóm nghiên cứu của GS.TS Ngô Trí Viềng, đê biển chịu sóng tràn với mái chống xói bằng cỏ đang được xem là giải pháp khả thi chiếm nhiều ưu thế. Các nghiên cứu và thí nghiệm với mái cỏ trên các tuyến đê có sức chịu tải khá tốt. Tại các vùng đê biển Nam Định, những tuyến đê biển bằng đất được trồng cỏ gà, cỏ cước giảm nguy cơ xói lở và gợi mở một hướng đi ứng dụng giải pháp mái cỏ cho đê biển chịu sóng tràn. Đây là một giải pháp khả thi về kinh tế lẫn kỹ thuật phù hợp với điều kiện khí hậu nhiệt đới, đặc biệt là phù hợp với kinh tế Việt Nam. Ngoài ra đê biển có mái cỏ là giải pháp xanh bền vững, phù hợp cao trong bối cảnh biến đổi khí hậu như hiện nay. “Cần có những nghiên cứu tổng quan đánh giá lại tiềm năng của các loại cỏ bản địa lẫn ngoại lai trong việc áp dụng cho bảo vệ gia cường chống xói cho mái đê ở Việt Nam. Để phát huy hiệu quả tốt, công tác nghiên cứu cần có sự tham gia của các nhà khoa học về nông nghiệp”, GS.TS Ngô Trí Viềng cho hay.

Theo đánh giá, việc áp dụng công nghệ của đề tài đã giảm giá thành xây dựng khoảng 30% mức đầu tư so với các phương án truyền thống. Sau khi ứng dụng thử trên tuyến đê biển Nam Định và Hà Tĩnh, đề án này sẽ tiếp tục hoàn thiện và ứng dụng trên nhiều tuyến đê biển của Việt Nam.
 

nguyenluc

Giá trị của nền nông nghiệp bền vững!
#6
Gieo hạt giống cỏ bằng máy ở các nước tiên tiến
--------
 
Last edited:

nguyenluc

Giá trị của nền nông nghiệp bền vững!
#7
Hinh ảnh gieo trồng hạt cỏ 

Last edited:

nguyenluc

Giá trị của nền nông nghiệp bền vững!
#8
Trồng cỏ Bermuda - Planting Bermuda Grass Seed

[h=2]EasySeed 1-2-3 Steps To Planting Bermuda Grass Lawns[/h][TABLE]
<tbody>[TR]
[TD="bgcolor: #FFFFFF, align: center"]1-2-3 EasySeed Bermudagrass Lawns | Seeding Pastures
The first question that must be answered is will you be "starting from scratch"? A decision must be made to either plant within an existing lawn or to till up your lawn area so that no weeds or grasses are left living in the area to be planted. The ideal situation is to have tilled soil for the area where you wish to establish a grass from seed.​
Why is this the ideal solution? Because existing plants that are directly next to (6 inches or closer) of where you are trying to establish other grass plants from seed, provide competition to your seeds by consuming sunlight & plant nutrients.
Competition by existing plants means some plants (seedlings) simply won't survive the additional stress imposed by these adult plants. This is not to say you can't establish a lawn within other plants, just that it is more difficult to do so.
BERMUDA DOES BEST IN FULL SUN! It does not tolerate shade very well. So keep that sunlight coming for a great lawn.
[h=3]Resources To Help You Plant Bermuda Grass[/h]
[TABLE]
<tbody>[TR]
[TD="align: left"] [h=3]To Improve An Existing Bermuda Grass Lawn[/h] Many times the purpose is just to improve the existing stand of Bermudagrass. In Bermuda's case --- this is done to increase a stand density of Bermuda sod and to try and help reduce or eliminate weeds. Some of this can be achieved through cultural maintenance practices, but in cases where the grass is very thin, you may need to re-seed (overseed) those sparse areas.
[h=3]EASYSEED: The 1-2-3 Steps[/h][/TD]
[/TR]
</tbody>[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"]
First: Decide if you will till the soil (kill the existing plants by plowing up your site!) or just plant within the existing grass. Also decide on the type of Bermuda grass to plant.
[TABLE]
<tbody>[TR]
[TD]I will TILL my site and start Fresh! I will NOT TILL my site - I want to overseed my existing lawn.
[h=3]NOT TILLING[/h]You are not tilling the soil - and are planting seeds within the existing grass & weeds [/TD]
[/TR]
</tbody>[/TABLE]

(1) Mow the area low in spring or fall, remove the excess plant material - Then Sow (broadcast) your Bermudagrass seeds on the area to be planted generally in the spring for best results. Planting in the fall at the same time you use a cover crop such as ryegrass can be used, but the odds of successful establishment are lower. Use un-hulled Bermuda if seeding in the fall. Bermuda seeds require a soil temperature of above 65 degrees to germinate and will not start germinating until this temp coupled with adequate soil moisture is present.. Optimum outside air planting temps should be 75-90 degrees.​
(2) Rake the area sowed with a hand rake so that scratch marks in the soil between plants allow some seeds to fall into these valleys and become covered by soil over time (from your rake action and later from rains). Bermudagrass seeds must have a thin soil covering to germinate (1/4 inch ideal) - They DO NOT germinate when thrown on top of the ground. Use the correct rate of seed for Bermudagrass lawns. It is best to rake before and after broadcasting the seed to achieve best soil contact.​
(3) Follow your normal water, fertilizing and mowing practices for the area you have planted on a regular basis. That's all! Eventually - (After several months of growing season time has gone bye - usually 60 to 90 days)-you should have an improved, more lush and thick Bermudagrass lawn. - Note: freshly seeded lawns require more frequent watering, usually daily.​
[h=3]Seeding Rate For Overseeding Existing Bermuda Grass Lawns[/h] The seeding rate for overseeding an existing Bermudagrass lawn is -- 1 -2 LBS per 1,000 sq. ft. or 45-90 lbs. per acre.
[TABLE]
<tbody>[TR]
[TD] [h=3]Planting Bermuda Grass In EROSION AREAS[/h] On erosion areas such as banks more seed will have to be added and can be seeded with rye grasses (only in the cool season) that grow early and fast while the Bermuda takes hold. Rate for new lawns (hulled / coated seeds) is 2 to 3 lbs. per 1000 sq. ft.[/TD]
[/TR]
</tbody>[/TABLE]


Visit our www.lawngrasses.com for more about seeding rates for grasses. - Also read the rates listed below.​
[h=3]TILLING - Planting on correctly prepared and tilled soil.[/h]
(1) Till the area to be planted. This can be done with either a garden tiller or a tractor harrow/tiller (Or even a shovel if you have a good back!). Once the area is returned to soil, level the ground by raking or dragging something over the surface until it is smooth and level. Now is the time to remove hills and depressions so that you have a nice smooth lawn.​
(2) Plant the seeds. You can use a commercial turf grass planter or sow the seeds by hand, or just as easy and much preferred, buy a broadcast seeder (hand held models are available for $8-30) like the one above. Once your seeds are sowed, rake or drag the seeded area, so that as many of the seeds as possible are lightly covered (1/4 inch is ideal covering). Be sure and use the correct rate for seeding Bermuda's.​
(3) Water the area you have planted as needed. Apply fertilizer in intervals through the growing season, and practice a regular mowing schedule. Mowing the weeds that will grow in your new lawn area faster than the grass, allows the grass to compete better for scarce nutrients and sunlight. - Mow regular and at the correct height. - Note: freshly seeded lawns require more frequent watering, usually daily.​
[h=3]Seeding Rate For NEW Bermudagrass Lawns[/h] Seeding Rate: Plant 2 to 3 lbs. per 1000 sq. ft. (coated seed) or at a rate of 90-135 lbs per Acre.
IMPORTANT NOTE: Do not exceed 3 lbs. per 1000 sq. ft. with improved bermuda grass varieties.
Visit our www.lawngrasses.com for more about seeding rates for grasses. For pasture seeding the rate is different. Keep in mind that the seeding rate is purposely higher for lawns so that the higher plant density needed for lush lawns is achieved.​
[TABLE]
<tbody>[TR]
[TD="align: left"]A good final finish to planting a Bermudagrass lawn is to roll your planted lawn area with a hand roller. You can rent these implements from rental stores in your area. This compacts the soil around the seed, creating a more favorable environment for Bermudagrass seed germination. The rolling also smoothes the soil providing for a more level lawn.
[h=3]Bermuda Grass Takes Time To Establish From Seed[/h][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 100%, bgcolor: #ffffff"]KEEP IN MIND THAT ESTABLISHING A BERMUDAGRASS LAWN
FROM SEED IS NOT THE WAY TO GET AN INSTANT LAWN. BE PATIENT & WAIT !
[/TD]
[/TR]
</tbody>[/TABLE]

Your lawn will grow to be beautiful over time! If you can't wait..... consider SODDING
[h=3]Quite regularly I get emails from individuals
saying the following:[/h]
<small>"I just planted my Bermudagrass seed two weeks ago
and I don't see any grass."</small>
<small> </small>​
<small>
--- First of all, Bermudagrass takes 10-30 days to germinate under ideal situations (adequate warm-moist 70+ degree soil conditions). Some seeds germinate faster and some take months longer. Hulled seed generally germinate faster than un-hulled Bermuda seed. It all depends on the soil and climate for the period after you plant. Bermudagrass loves hot moist soil to germinate. That is when it will germinate the fastest. Keeping adequate moisture throughout the day is also a critical factor. Watering more than once a day may be a requirement of your lawns soil & weather.​
PICTURE OF BERMUDA
SEEDLING (21 Days Old)
--- Secondly, keep in mind that these plants are much like a child. When a child is conceived it generally takes 9 months to emerge. Same with Bermudagrass, except it only takes 2-4 weeks if conditions are right. Then it starts the long process of maturing into an adult Bermuda plant (if conditions aren't right it wont even start!). Once it has germinated and emerged, it is only a baby in the plant world. It will be a very tiny needle looking plant, hiding under and around all the other weeds & plants that may be present in the neighborhood. Bermudas when they first emerge look more like a weed than a grass. Check the picture link above to see what to look for. Seedling color is often brown / purplish.​
</small>[/TD]
[/TR]
</tbody>[/TABLE]

ESTABLISHMENT: Seed or sprig on a well-prepared surface for maximum germination and growth. Bermudagrass can be seeded or sprigged on a well-prepared seedbed with or without legumes or cover crops. Mulching (hay / mulch) will help to conserve moistures, but be careful not to apply too thick of a mulch cover to inhibit germination.
[h=3]More Info On Bermuda Grass Seed[/h] Bermudagrass seeds have a tough outer hull that can reduce germination time. Hulled seed have this seed coat removed and can be more desirable in many cases where the weather may be the important factor in establishment of the lawn, pasture or hay field. Sometimes hulled and un-hulled seed will be sown together to insure a more successful and surer establishment. Most lawn varieties sold of Bermuda seed are coated and hulled. The coating is a clay based product applied with a fungicide and dye. The fungicide helps control seed and soil borne pathogens, while the coating material itself allows for more acceptable pricing of expensive seed. Raw seeds are seeds that have NOT been coated. Other than the lack of a fungicide there are nothing wrong with these seeds.
Common Bermuda grass is also traditionally available for establishment by seed. Most seeded types are "improvements" of common Bermuda with similar but improved genetic characteristics depending on the breeders goal for the particular variety.
 

nguyenluc

Giá trị của nền nông nghiệp bền vững!
#10
Thưa Quý vị và các bạn!
Chúng tôi xin chân thành cảm ơn Quý vị khách hàng đã tin tưởng và lựa chọn chúng tôi!
Tuy nhiên, gần đây những thông tin của chúng tôi bị một số đối tượng cho đăng lại nhằm trục lợi.
 

nguyenluc

Giá trị của nền nông nghiệp bền vững!
#11


Công ty sản xuất, cung ứng hạt giống cỏ bermuda: cỏ sân vận động....
Hình ảnh bao bì đóng gói
 

nguyenluc

Giá trị của nền nông nghiệp bền vững!
#12
Bermuda Grass Seed For Lawn, Turf, Pasture

Bermuda grass is one of the most popular of the warm season grasses. Bermuda grass can be easily planted from grass seed, sod or grass plugs. Bermudagrass is planted for beautiful, durable grass lawns, nutritious and traffic tolerant pastures, sports turf, golf courses, athletic fields, and more. This perennial grass grows in tropical, sub-tropical and the transition zones.
[TABLE="width: 448"]
<tbody>[TR]
[TD]Bermuda grass originally came from the savannas of Africa and is the common name for all the East African species of Cynodon. It grows in open areas where there are frequent disturbances such as grazing, flooding, and fire.
Although most of these species have remained in Africa, today Cynodon dactylon is found in warm climates all over the world between 45° south and 45° north latitude. It can be found growing in pastures and the understories of open woodlands and orchards. It is called bermuda grass in the United States because it was introduced from the Bermuda Island.
Bermuda grass is a creeping grass, and will creeps along the ground and root
[/TD]
[/TR]
</tbody>[/TABLE]
where ever a node touches the ground, forming a dense mat. It also reproduces from roots under the ground. It has a deep root system, and in drought situations the root system can grow 47 to 59 inches (120-150 cm) deep. Most of the root mass lies 24 inches (60 cm) under the surface.
Its blades are a gray-green color and are short, usually 1 to 4 inches (3-10 cm)long with rough edges. The erect stems can grow 0.3 to 1.3 feet (0.1-0.4 m) tall. The stems are slightly flattened, and an inflorescent purple in color.
Bermuda grass reproduces through seeds and through runners and rhizomes. The seedheads are on 1-3 inch (3-7 cm) spikes and are themselves about 2 inches long. Bermuda grass will put out seeds about 3 months after planting. The seeds germinate at temperatures above 68° F (20° C), and begin to grow within 2 weeks. One plant can cover an area of 3 square yards (2.5 sqm.) in just 150 days after germinating.
Bermuda grass can grow in poor soil. During droughts the upper parts die off, but the grass will keep growing from its rhizomes. It prefers moist and warm climates, and where there is more than 16 inches (410 mm) of rainfall a year.
Bermuda grass is an early successional grass, and is first to grow back after grass fires, which burn quite often on the African savanna.
To the Hindu in India, bermuda grass was a sacred grass because it fed their sacred cows. In ancient Roman days they squeezed the juice from the stems and used it as a diuretic and and astringent to stop bleeding.
Bermuda grass is considered a very invasive and competitive weed. Few herbicides are effective against it. Before mechanized farm machinery, bermuda grass was the farmer's worst weed. However, back then it saved thousands of acres of farm soil from erosion. It was the most widely grown pasture and turf grass in the South. Bermuda grass is highly nutritional for cattle and can be fed to sheep.

 
Top
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx